shoppa hos mammasanningar.se

Vi är ju inte ensamma!

Hej på er.

Jag är så himla glad att ni hittar hit och läser.

Efter mitt förra inlägg har jag (ÄNTLIGEN) fått lite feedback från er som tittar in, det var kanske inte det roligaste ämnet men jag är väldigt glad över att ni delar med er till mig. Det är viktigt att belysa att vi inte är ensamma om det som är jobbigt med föräldraskapet!

Jag tänkte dela med mig av några kommentarer till er för att ytterligare påvisa hur många vi (tyvärr) faktiskt är.

Kolla hur många powermamas som faktiskt också ibland är trötta på att vara mamma!

Jag älskar att man kan vara så trött på att laga brandbilar och så trött på att vara vuxen, fullt legitima saker att vara trött på ändå. Och till dig som undrar hur vi ska kunna återhämta oss och vila? Jag har verkligen ingen jävla aning för mina barn tar då inte bara en paus helt plötsligt en dag.

De basala behoven

Om man kollar på olika psykologiska teorier om vilka behov människan har så är ofta de kroppsliga behoven absolut först på listan, är inte de uppfyllda finns det inte många andra saker som spelar någon roll. Exempel på dessa behov som enligt mina erfarenheter påverkas kraftigt när man har små barn är dessa:

  1. Mat – det finns nog inte många mammor där ute som kan säga att det är helt lätt att få i sig mat i lugn och ro eller egentligen öht när man har små barn?
  2. Sex – ja, jag är skitsugen på att ligga 4 dagar i veckan när jag knappt vet vad jag heter p.g.a. ser till alla andras behov före mina egna
  3. Sova – hahahaha men snälla när gjorde jag det ordentligt sist? 2013?
Såhär kan en behovshierarki se ut enligt Maslows behovstrappa

Det kanske inte är så konstigt att vi inte orkar?

Ser man till det ovan så är det kanske inte så konstigt att man faktiskt inte fungerar som människa och att man inte ORKAR vara både mamma och Yrsa, för att de primära behoven av sömn, mat och fysisk hälsa överlag egentligen inte är uppfyllda alls.

Med det sagt vill jag ge er som delar med sig till mig en STOR KRAM och säga att vi inte ska vara så hårda mot oss själva, jag är tyvärr det mot mig själv också och det dåliga samvetet över hur man kan känner är konstant… men jag tänker att vi får jobba på det ihop, är ni med mig?


Det är inte konstigt att vi ibland mår som vi mår, och vi är inte ensamma ❤


Om några dagar tänkte jag dela med mig av något ytterligare ofiltrerat och väldigt skambelagtför mig som jag tror många kommer känna igen sig i, och lite längre fram tänkte jag köra en liten tävling på min instagram. yrsajohanna heter jag där om ni vill hänga med.

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa