shoppa hos mammasanningar.se

Hur fan ska jag mäkta med

God kvällens!

Den här dagen började så himla bra med att jag fick åka och ta en välbehövlig massage som jag fick i födelsedagspresent av två av våra vänner. ”Det här behövde du” sa massören ”Du har ingen jävla aning” tänkte jag.

Dagen fortsatte med att jag hann göra lite ärenden utan barnen och där någonstans började min irritation när jag skulle springa in snabbt och rycka med mig lite provbitar av golv hem. Hungrig och jävlig blev jag inte nöjd när det tog två personal 40minuter att ta fram vad golven kostade.

Hur som helst kom jag hem och möttes av överraskningen att barnens kusin var här, min sambo hade hämtat honom från skolan så de kunde leka och det finns få saker som gör mig så glad som när barnen får leka med sina kusiner

Det skulle passa mig under påsk

Jag fyllde år för två veckor sedan och vi satt då och pratade med min sambos bror, vi har pratat lite löst om att han ska hjälpa oss att lägga nytt golv i huset (kommer ni ihåg det fula som jag skrev om i inlägg två? Det ska bort) samt att sätta nytt kök. Inget litet projekt alltså.

”Det passar mig på påsk eller under semestern”

Ja, under semestern vill jag helst njuta av den sista tiden av min mammaledighet och jag betvivlar starkt att han är speciellt sugen på att jobba då heller.

”Ja men påsk blir bra” sa vi tills vi insåg att det bara låg lite mer än tre veckor bort.
Idag skulle han komma och hämta barnen kusin och berättar att han tagit semester under veckan då, så nu får det bara se till att bli av.
Snäll som har är har han hjälpt oss att rita upp ungefär femtioelva kök, att få mig nöjd är nämligen ingen lätt historia.
Ikväll tror jag att vi äntligen kommit fram till lösningen för vårt kök och det känns såklart jättekul och så.jävla.stressigt!
På denna vecka ska vi hinna:

 • Välja golv till mer än halva huset (ni hittar ingen med större beslutsångest än mig)
 • Köksplanera det sista hos IKEA
 • Bestämma och beställa bänkskiva och diskho av annan leverantör
 • Bestämma och beställa blandare och knoppar av annan leverantör
 • Bestämma och beställa spottar
 • Beställa fläkt
 • Packa ned allt i köket (porslin, redskap och skafferi)
 • Riva allt golv (ca 80kvm) och köket
 • Hitta någon som kan lyfta upp vår kamin till ett rimligt pris
 • Hålla barn, hund, växter och oss själva vid liv
 • Självdö

Jag lovar att jag glömt minst en handfull saker. Ja juste! Barnen fyller 1 och 4 också.

En kaosig kväll

Allt detta försökte vi sammanställa ikväll och med tre trötta barn under taket kan väl alla fatta hur det gick. Det blev kaos.

Molly är så himla krävande just nu och vill bara gå gå gå med hjälp av BARA mamma. Mila och kusin reder sig men det blir ju saker högt och lågt och det ska ändå påminnas om att tvätta händer, kissa, låta Molly vara med osv.

Vi hann i vart fall med det vi skulle och mina ögon står i kors vid lagom till läggningen. Det känner ju barnen och krånglar. Såklart.

Molly misshandlar mina bröst och ikväll rann min bägare över när hon ska utföra diverse akrobatiska krigsritualsliknande övningar med mitt bröst i munnen. Så jag bestämde mig på ett ögonblick att det får vara nog med nattamning nu. Jag har vart hennes napp mellan 20-08 på nätterna, alltså inte att jag vaknar och ger henne mat då och då utan hon sover med mitt bröst i sin mun

Du hade kunnat varna mig innan

Tyckte sambon när jag kom ur sovrummet efter 1h av absolut gallskrik. Hon skrek tills hon kväljde och till slut, somnade hon utan bröstet. Det var ett helvete för oss båda, som ni säkert förstår men jag försöker tänka att det inte är synd om henne. Hon är mätt, hon har en säng att sova i (som visserligen är mammas&pappas men ändå) och jag sjunger, visar kärlek, klappar och buffar för glatta livet. Det handlar bara om att vända på en vana. Jag har gett henne min kropp VARJE natt i snart ett år och även jag har ett tålamod, som ibland kan ta slut.

Jag vet inte hur jag ska avsluta det här extremt röriga inlägget. Jag är så trött, så in i benmärgen jävla trött, och ikväll känner jag mig ledsen. Jag undrar hur natten kommer bli. Och juste, imorgon väntar 4 dagar själv med barnen och vår hund. Jag är laddad. Jätte.Laddad.

2 svar på ”Hur fan ska jag mäkta med”

 1. Kram till dig! Jag vänjde av med flaska på natten och hon stod i sin säng och skrek i två timmar. Men för varje natt blev det lättare och lättare!

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa