shoppa hos mammasanningar.se

Flykten från kaoset

Hej bloggish!

Sist jag delade med mig av vår vardag skrev jag ju att vi hade upptäckt en vattenskada utanför vår toalett och att det skulle komma en besiktningsman, jag bad er hålla tummarna men det måste ni ha skitit blankt i för det gick ju käpprätt åt pipen!

Domen blev att vi inte borde duscha där inne, och att vi behöver riva ut hela badrummet. Vår försäkring täcker en del men långt ifrån allt.

Vi står alltså HELT utan kök (i ca två veckor till så en månad totti) och utan badrum… Med två små barn, sätt er in i den situationen ett tag med kiss, bajs, kladd, hunger, stök, gråt… Det är långt ifrån kul!

Retroaktivt kaffe

Det finns massvis av saker att ta tag i hemma men när min sambo skulle åka och jobba i dagarna 4 och Mollys 1års dag låg runt knuten så tog jag barnen och flydde fältet hem till mamma på landet. Det blev en ganska avkopplande helg ändå där vi firade Molly lite smått, duschade, drack retroaktivt kaffe, och åt mat som sig bör när man inte haft kök på flera veckor.

Smash the cake

Innan vi åkte iväg åkte jag och barnen och handlade ingredienser till en egen tårta till Molly, egentligen skulle jag handla rekvisita redan för månader sedan till en smash the cake fotografering men tiden går ju snabbare än man hinner förstå och plötsligt var det imorgon hon skulle fylla ett. Jag fick helt enkelt ta saker jag hade hemma och det fick bli som det blev.

Alladin håller andan

Jag hade köpt teaterbiljetter till mig och Mila och samma sak som med fotograferingen blev det här, jag hade tappat fattningen om tiden och insåg att det var denna helg vi skulle gå först när jag redan kommit till mamma som bor 45min från stan ut på landet.

Det föll sig ändå ganska bra för vi åkte till stan jag barnen och mamma på söndagen, mamma hängde med Molly någon timma och jag och Mila fick egentid på teatern.

Det var verkligen SÅ himla mysigt att få lite tid med min stora tjej, Mila är väldigt försiktig av sig och tyckte hela grejen med teater var skräckblandad förtjusning. Hon höll mig hårt i handen hela timman varvat med att sitta i mitt knä när de kom för nära på scen. Klubban hon fick innan föreställningen var i princip orörd en timma senare, den hade hon inte haft tid med. Vi har bokat biljetter till 2 andra föreställningar i sommar. Jag är uppvuxen med teater och tycker det är kul att ta med barnen på det också.

Kommande veckor

Kommande veckor måste vi jaga försäkringsbolag angående badrummet, vi måste fortsätta med köket som är långt ifrån färdigt, vi har inte ens hunnit beställa alla saker till det. Vi måste riva badrum och planera ett nytt. Jag orkar inte ens tänka på allt vi måste just nu.Det som känns tråkigt är att jag egentligen som person ser såna här utmaningar som kul (om man bortser från den ekonomiska smällen) jag hade gärna strosat runt, spikat, planerat och pinterestat hela dagarna men vi har två barn som inte tycker det är speciellt kul alls. Varje liten sak just nu är ett stort projekt som kräver lika mycket planering som verkställande att få ihop, att åka och köpa en kompletterande spik kan ta mellan 30min-3h med barnen.
Jag är inne på sista månaderna av mammaledigheten som jag planerat att njuta av men det känns just nu TOTALT jävla omöjligt.

Jag hoppas jag kan kika in här med en något positivare inställning snart!

2 svar på ”Flykten från kaoset”

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa