shoppa hos mammasanningar.se

Dagarna som gått

Uppdatering sjukdomsläge

Hej på er!

I måndags var jag iväg till vårdcentralen och fick konstaterat höstblåsor (en virusinfektion) samt en hals som inte mådde så bra, och så en förkylning på det. MEN, jag är på bättringsvägen och det som är jobbigast nu är mina händer som är fulla av blåsor, har uppskattningsvis 30st som är stora och inte så fina. Höstblåsor ska man tydligen oftast bara få en gång och om det kommer tillbaka ska det vara lindrigare, jag har haft det två gånger på 3 år nu och det är värre denna gång än första, lucky me! Jag besparar er bild på detta…
Halsen är fortfarande väldigt öm och jag hostar morgon och kväll, och så har jag konstant huvudvärk.

Dagarna som gått

Dagarna som gått har vi styrt upp med det vi kunnat inför renoveringen här hemma:

Måndag: Var till VC, Mila fick följa med min eftersom hennes besök på VC under helgen var en traumatisk upplevelse för henne, hon fick en panikattack när hon skulle bli undersökt och drömde mardrömmar (vet inte om vad dock) i två nätter efter. När hon fick följa med mig var det till slut ändå lite spännande att se hur läkaren undersökte mig. ”Han var snäll i alla fall, men jag gillar inte dom andra mamma!” sa hon. Där har vi något att jobba lite på.
Jag fick också hämta ut ett väldigt trevligt paket från mammasanningar!

Tisdag: Vi hade inbokad köksplanering på IKEA med båda barnen (bevare mig väl). Jag tejpade de värsta blåsorna efter OK från läkaren att leva på som vanligt och tryckte i mig några värktabletter för att orka. Mila fick vara på småland själv under tiden och Molly hängde med oss, hon ville inte sitta still och det var inte lätt att köksplanera med henne…
”Jag är så glad att vi har nöjda och sociala barn” sa jag till sambon innan helvetet bröt loss. Besöket slutade med att Molly storgrät och Mila var osams med mig och C efter att ha bettet (?) sig.

Onsdag: Vi har lämnat tillbaka alla provbitar på golv och ÄNTLIGEN bestämt oss för ett som vi ska hämta imorgon. Molly har vaccinerats mot tuberkulos, vilket gick jättebra! Min sambo är från Latinamerika och vi planerar att åka dit med barnen (ok har planerat det senaste 7 åren men ändå) där av vaccinet.

Vi har hunnit med att pyssla lite också.

Dagarna som återstår

Torsdag: Imorgon ska vi åka och hämta golvet och köksplanera och beställa köket, åter igen med Molly. Kanske åker vi också förbi och beställer fläkt. Jag ska kolla spottar och elektriker med en kollega eftersom det kört ihop sig totalt med den tänkta elektrikern (bara den grejen stressar vettet ur mig). Vi behöver också packa ned HELA köket i flyttkartonger).

Fredag: Det kommer en köpare och plockar med sig hela vårt nuvarande kök. Jag hade skrivit fel i annonsen… Vad som skulle stå ”Köket monteras ned av köpare vad jag skrev ”Köket monteras ned av säljare ¯\_(ツ)_/¯

Lördag: Helvetet bryter loss och fortsätter en vecka framöver. Det ska såklart bli riktigt kul men jag vet inte riktigt hur det blir rent praktiskt för mig och barnen. Vi kommer inte ha tillstymmelse till kök, eller golv.

Hur köket är skissat just nu, dock blir det annan disko, häll och vitvaror. Köket blir vitt med vit bänkskiva.

Just nu

Det går fortfarande bra att sluta amma på natten och om någon dag kommer det upp ett inlägg om hur vi har gjort (ping Hägg om du läser :))

Bara lyxen att få ta sig en cider på kvällen utan att behöva springa in och amma varje kvart och få dåligt samvete över att man har alkohol i blodet…

Hejdå så länge, skicka mig lite energi i tankarna. Jag.behöver.det.v e r k l i g e n.

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa