shoppa hos mammasanningar.se

Bandage, fisar och egentid

Tja! (Provar lite olika hälsningar och ser hur det känns).

Igår eftermiddag packade vi in oss i bilen och åkte mot min mamma som bor 45 min från oss ute på landet.
På jul för 3 år sedan fick jag ett presentkort på dagspa som jag inte nyttjat och som hunnit gå ut p.g.a. ja ni vet, graviditet och att livet i allmänhet vart i vägen. Vi hade bokat in det för 3v sedan, och har fått boka om 2ggr för att vi vart förkylda i omgångar. Vid senaste ombokningen sa hon att detta är sista gången jag kan boka om er, de hade redan vart tillmötesgående med att jag fick nyttja mitt utgångna presentkort.

Slajm, mjölkstockning och sömnbrist

Kolla bara!

, med en tennisboll i halsen och hela Milas slajmsamling i bihålorna var det bara att sätta kosan mot barnvakt och spa. Vi har inte haft egentid sedan Molly föddes för snart ett år sen och innan dess kan jag räkna tillfällena på en hand de senaste 4 åren som vi åkt iväg en stund bara vi. Vi sov hos mamma en natt för att barnen skulle känna sig hemmastadda och under den natten hände allt förutom sömn -jag fick mjölkstockning och Molly krånglade HELA natten.
, nu med en tennisboll i halsen och hela Milas slajmsamling i bihålorna PLUS mjölkstockning och 4h sömn i bagaget satte vi oss i bilen 07.00 (att jag ens gick upp självmant den tiden).
Det kändes skit att lämna Molly för första gången, jag kommer nog aldrig vänja mig vid att hålla in tårarna av separation.

Vi åt en god frukostbuffé med färskpressad apelsinjuice och varmt kaffe.
Nej men alltså, att få äta i lugn och ro? Både frukost och lunch? Det kan jag skryta om för det händer då aldrig under vårt tak längre. Redan efter frukost ville jag ringa och kolla hur det gick, men jag höll mig.

Vi gjorde som man gör

Ja, det är väl inte skitintressant att läsa om vad vi gjorde mer. Vi gjorde det man gör på spa fast antagligen med en hel del mer vila än just.. ja.. spa!


Jo juste! Jag fick en stund över och provade mig på att meditera i utepoolen, vilken jäkla grej! Jag satt och lät kroppen och tankarna flyta fritt ända tills jag började frysa och det var så jäkla befriande. Något jag verkligen vill göra mer av. Mediterar ni? Hur får man in det i vardagen? Vill veta allt!

Vi hann avsluta 1års långa diskussioner och att älska varandra lite

Det var så himla skönt att hinna prata lite med varandra, vi har många bollar i luften just nu och gör tappra försök i vardagen för att kommunicera men det är näst intill omöjligt, det är alltid något (eller mest någon faktiskt) som avbryter oss. Idag hann vi äntligen avsluta meningar som vi försökt avsluta sedan säkert ett år tillbaka. Och så hann vi älska varandra lite också, inte MED varandra alltså utan ja, ni fattar. Typ ge varandra en puss och såntdär som vi inte hinner annars.

Vad FAN hände? (Här kommer fisarna in)

Vad som sedan hände i omklädningsrummet är högst oklart.

  1. Man kan TYP klubba någon medvetslös med mina bröst vid det här laget, jag ammar fortfarande Molly och har inte brist på mjölk, om man säger så. Så jag får göra det jag måste och handpumpar ut mjölk i duschen när det knallar in ett sällskap som absolut ser att jag står och drar mig i bröstvårtan (dom har ju ingen aning om att jag har en bebis hemma). Ja, jag tog inte så allvarligt på det men funderade en stund på om jag skulle förklara mig eller inte. ”Eh bara pumpar lite förstår ni”. Jag sket i det.
  2. Jag skulle passa på att styla håret när jag ändå hade tid men kontakten sitter så ORIMLIGT högt upp, jag är själv i omklädningsrummet så jag börjar klättra i bara trosor ”går fort” tänkte jag. Neeej tänker ni. JOHORRA, dörren öppnas och in knallar samma jävla sällskap där jag står som Tarzan på ett bord och vresar i bara trosor. Jag förklarade inte nu heller.
  3. Jag börjar bli klar och hör plötsligt hur någon börjar borra bakom mig, jag har inte hört att någon mer kommit in. Jag vänder mig såklart om för att se vad som låter och vad finner jag? En äldre dam som plötsligt ser något vääldigt intressant där uppe i taket. Då inser jag vad jag precis hört. Det är alltså hon, damen som lyft försiktigt på skinkan och släppt den längsta, högsta och mest ekande brakaren jag någonsin hört! Jag självdör av denna insikt och hyperventilerar inåt för att inte genera henne ännu mer. Kläderna åkte på väldigt snabbt så jag kunde springa till lobbyn där min sambo väntade och kunde äntligen släppa ut garvet (jag dör igen när jag skriver detta.) Fisar ändå ❤

Och så var det blodet

”Molly har bandage, hon är lite skadad”

Efter 6h på spa åkte vi hem för att hämta våra små och styra bilen hemåt. Jag fantiserar i bilen om hur barnen ska reagera när vi kommer. Väl hos mamma kliver vi in och det första jag ser är Molly med bandage på handen. Åh, dom leker doktor tänker jag. Tills jag vänder mig om och ser blod, i hela köksskåpet bakom mig.

Barnet har kraschat mormors porslin och skurit sig i handen. Inte det bästa slutet på dagen men, olyckor händer även de bästa!


I slutändan blev det en bra och avslappnad dag, och slutsatsen får bli att vi ska komma iväg mer. Och att man ALDRIG ska försöka lägga smygare i ekande omklädningsrum.

2 svar på ”Bandage, fisar och egentid”

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa