shoppa hos mammasanningar.se

7 års olycka

Hej i kaoset!

Jag har verkligen inte hunnit med att uppdatera här som jag velat och för nu får det bli en kort summering av den senaste veckan.

Vi har rivit ut allt golv i vardagsrum och kök plus rivit ut hela köket, jag orkar inte ens gå in på detaljer om vilken pest det är att leva i ett renoveringskaos med två små barn. Det är klädhögar överallt, byggdammet gör att kläderna håller sig rena i ungefär… ingen sekund alls? Molly kryper omkring och stoppar allt i munnen och river ut varenda liten skål med nysorterad skruv hon får tag i, Mila vet inte vart hon ska göra av sig och det enda som kommit ur min mun senaste veckan är typ ”nej, inte där, gå inte där, lek inte med den, kan du tuta på dig…” samtidigt som man försöker skruva ihop låda 25 i räkningen…

Vi har alltså ingenting, vi har en vattenkokare och en kaffebryggare i tvättstugan. Vi har fått laga all mat hos min sambos bror som turligt nog inte bor så långt bort men det är ändå ett evigt förflyttande av inte alltid så nöjda barn (eller föräldrar) flera gånger om dagen.
Det här med att minska ned på amning har ju också gått käpprätt åt pipsvängen eftersom jag inte ens kan servera ett ägg här hemma.

Mila fyra år

I onsdags fyllde som ni vet Mila år, de skulle ha påskparad på förskolan så jag lyckades rota fram något ur kaoset kvällen innan och försökte förbereda en frukostbricka, det tog mig PÅ RIKTIGT 3 timmar när barnen somnat att leta fram allt för att slå in paket, göra frukost och förbereda inför påskparad.

Mitt samvete äter upp mig inifrån för att vi inte kunde ordna något ordentligt på Milas födelsedag eftersom i år är första året hon faktiskt förstår innebörden av att fylla år. Hon blev firad på förskolan och sedan ordnade vi med köpfika hos min sambos bror där de absolut närmsta i familjen var med. Hon väntar fortfarande på den ”stora festen” som jag lovat henne så fort det går att röra sig hemma. Usch, vill gråta bara jag skriver ut det. Hon förtjänar ALLT på sin födelsedag och då pratar jag inte om materialistiska saker utan om kärlek, nära och kära och en fullständig uppmärksamhet.

7 års olycka

Såklart kommer inte allt kaos utan olyckor heller, vi har haft sån jäkla otur med vissa saker. Att lyfta upp kaminen för att lägga golv under skulle istället för att kosta ”trefyratusen” kosta TJUGO tusen när vi väl skulle få det gjort, en fläkt vi skulle beställa var helt plötsligt ”hoppsan, priset vi gav er var visst utan motor” som kostar lika mycket som kåpan själv. Ja, hoppsan. Verkligen hoppselihoppsan (det kom rök ur mina öron”) Och ja just det, fläkten hamnar visst mitt i en takstol också så vi måste upp med snickare på vinden och växla av takstolen.

Mila hade sönder en av de käraste ägodelarna jag har, en spegel som vi fick med när vi köpte huset vilket jag tycker är så fint, att bevara något från tidigare ägare som är bortgångna.
Jag VET att olyckor händer med barn och det var verkligen inte meningen, men, jag tappade det lite och var tvungen att gå ifrån och andas en bra jävla stund innan jag mäktade med att smyga ur mig att det är ok.
Det dröjde inte länge innan första olyckan på våra framtida 7 år av varan för…
När vi bröt upp golvet utanför stora badrummet var där pissblöt laminat och… En vattenskada!

Imorgon ska vi fortsätta att greja i kaoset här, senare ska vi på utvecklingssamtal för Mila och så kommer besiktningsmannen hit från vårt försäkringsbolag så håll nu alla tummar och tår för att skadan går på försäkringen! Kram på er, hoppas ni haft en bättre påsk än oss ❤

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Yrsa