shoppa hos mammasanningar.se

Våra bästa restips!

Era och mina bästa tips för att resa med barn:

Inför resan:

Ett tips är att kolla filmer på youtube för att förbereda barnen på vad som kommer att hända. Det är inte bara flygningen utan man ska checka in väskor, gå igenom säkerhetskontrollen och massa annat. Lego ska ha gjort en film som visar allt detta bra.

Vi laddade ner ett färdigt ”räkna ner” papper från vings hemsida. Man kan göra detta super lätt själv och barnen tycker det är kul att kryssa för och räkna ner.

På dem flesta viaplay, Netflix osv kan man spara ner filmer och serier i offline. Gör inte detta för tidigt för dem försvinner efter 30 dagar.

Ett roligt tips är att göra en bingoplatta men olika uppgifter under resan. Ex visat passet, sett en solhatt, badat i havet, beställt en glass osv.

På flyget:

Ett tips som många har är att slå in små paket som barnen får öppna under resan. Ritblock, pennor, klistermärken och waterwow är tips.

Ta med en liten filt/sjal som kan användas som täcke, nackstöd eller lite insynsskydd .

Ge dem lite större barnen en tablettask vid start och landning. Har man små barn så fungerar nappflaska bra att suga på. För att jämna ut locken för öronen.

Man får lov att ta med mat/snacks till barn på flyget. När man går igenom säkerhetskontrollerna testar dem det i en annan maskin. Så man kan ta med allt från majskrokar till festis på flyget. Mat är också en sysselsättning så ett tips.

Vi har valt sedan vi fick barn att boka sätena längst fram. När barnen har somnat har vi lagt dem i korgen längst fram och haft händerna fria. Det kostar ca 250 kr extra men så värt det just då!

Under resan:

Jag utgår ifrån charter eftersom det är det vi är på. Vi har all inclusive och något vi gjort är att vi tagit med mat i doggybags till barnen vid kvällsmaten. Dagen efter har vi värmt det på rummet om vi inte själva vill äta lunch just den dagen. Vi har 5 luncher och 5 middagar av 7 så detta har vi gjort vissa dagar.

En annan sak vi gjort är att boka rum med direkt poolaccess. När barnen vilar middag kan vi sola och bada och dem ligger inne i skuggan och sover.

På de flesta ställen kan man hyra vagn på hotellet och då slipper man den under transfern och flyget. Enligt egen erfarenhet behöver man inte den så mycket där ändå. Perfekt att ha den stående på rummet väntande.

Go with the flow. Att resa med barn är att lite göra vad dem vill. Våra barn gillar stranden ett tag men hänger helst vid poolen så då gör vi det. Vi konstrar inte till det och följer deras rytm. Allt för att allt ska flyta på så bra som möjligt.

Hem resa/ Efter resa

Ett tips är att lägga alla kläder som ska tvättas i ena delen av resväskan. Dela upp vit/färg så mycket du kan. Allt för att underlätta när ni kommer hem. Att börja med att öppna resväskan när man kommer hem och sortera tvärt är ju dödstråkigt.

Det är lätt att glömma köpa med snacks och liknande på hemresan. Man ska bara hem.. Men köp med lite roliga saker från supermarket och ge som små delmål längs transfern och flyget.

Mitt sista tips är att göra en bildbok eller skriv ut bilder direkt! Annars blir det aldrig gjort!

Har ni fler tips så kommentera gärna!

Kram 🌞

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie