shoppa hos mammasanningar.se

Vad betyder DIY?!

Jag förstår att han blir trött på mina idéer..

I vecka dök det upp DIY tips (betyder gör-det-själv.. yes jag googlade) i mitt flöde. Jag har länge velat göra något för att byta ut bilderna och ramarna ovanför vår soffa.

Ett tag var jag inne på att ha stora kartor men visste inte på vad. Så när detta dök upp visade jag mes spänning bilderna för Oliver. Han godkände projektet, vilket jag behöver då jag förstod att jag inte skulle klara det själv. Annars är jag mer typen som gör först och frågar sen.

Jag och barnen åkte till först bauhaus för att köpa lister och självhäftande tejp och sedan till Ikea för att köpa speglar. Jag har varit en mamma som orkar och rolig den senaste tiden om jag får säga det själv. Mycket sömn och jag har försökt lägga bort mobilen så mycket jag kan. Jag tycker det märks på barnen också. En god cirkel helt enkelt.

Vi köpte dessa listerna på bauhaus https://www.bauhaus.se/smyglist-svart-plast-16x10x2500mm och dessa speglarna på Ikea https://www.ikea.com/se/sv/p/lots-spegel-39151700/ sen köpte vi extra dubbelhäftande tejp för att klistra upp lister och även förstärka speglarna. Allt gick på ca 1500 kr.

Så söndagens projekt var att få upp allt. Oliver skötte själva monteringen jag och stod för att tejpa. Barnen ville hjälpa till och nöjde sig inte med att bara gå och slänga skräp. Var gång vi gör något och vi väljer att göra det med barnen tänker jag ”kunde vi inte väntat till dem var hos ex mormor” men sen samtidigt måste dom få vara med och se och lära sig. Såklart inte lära sig hur man gör men att man ska lyssna och ta instruktioner.

Här nedan ser ni resultatet. Vad tycker ni? Lite pilligt och några väl valda ord senare är jag nöjd. Nu vill jag bara ha en större växt på vänster sidan, en ny lampa på både golv och tak. Och ja nytt soffbord behöver vi och kanske en ny matta.. 😏😏

Ramen är på plats. Samtidigt som ljuvlig musik ala youtube spelas i bakgrunden.
En styck hjälpreda.
Jag dukade fram lite inomhus picknick för att ge pappan några minuter att jobba själv. Plus att vi inte kan ”jobba” ihop om vi är hungriga plus det inte går som man tänkt.
Slut resultatet. En liten sovande Ellen i soffan och en stor kopp kaffe till mamman. Att vakna tidigt är min nya grej och jag hoppas kunna fortsätta med det. Så skönt att gå gjort grejer och fixa allt innan barnen vaknar.

3 svar på ”Vad betyder DIY?!”

    • Vi satt upp med dubbelhäftande tjep! Det finns lite som man får med från ikea men vi köpte extra! Håller jättebra 🙂

      Svara

Lämna en kommentar