shoppa hos mammasanningar.se

Saker jag suger på..

Det finns saker som man gärna lyfter fram. Saker man är extra bra på och gärna berättar om för andra. Men hur ofta lyfter vi fram saker som vi verkligen suger på? Det finns inget värre än att känna sig ensam i sina dåligheter.

Ni vet när man sitter med mamma kompisarna och någon berättar om i vilka olika steg dem smörjer in sina små. Först babyolja i badet, en kräm i ansiktet och en på kroppen. Jag har verkligen försökt att bli en av dessa men jag kommer ihåg att smörja dem en gång max två sen har jag glömt det igen.

Solkräm är det som jag förstår är ett måste men inte ens där litar min sambo på mig och han smörjer gärna dem själv. Inte mig emot 😂.. finns inget tråkigare.

En annan sak jag är sämst på att är att läsa för mina barn. Alltså vi kanske har läst 10 böcker totalt. Skäms på mig. Detta ska jag verkligen bli bättre på. Jag älskar att läsa själv men då läser jag hellre en Camilla Läckberg deckare än mamma mu och kråkan.

Borsta tänderna då? Vi gör detta alltid på morgonen men kvällen…. barnen somnar i soffan och det blir ”oj vi glömde igen” Dåliga föräldrar. Usch.

Komma ihåg saker. Jag tror jag kommer ihåg men det är alltid jag som skickar ett sista minuten sms till förskolan för att kolla om det är okej att barnen kommer ändå eller att dem är lediga.. Nej framförhållning ska bli min nya grej.

En grej är att vara ute. Ta med lite fika och gå till en lekplats. Så enkelt och så trevligt när vi gjorde det idag. MÅSTE bli bättre på det! Att hänga framför tv:n är inte vad jag vill att mina barn ska komma ihåg från sin uppväxt..

MOBILEN. Jag har problem, jag vet det. Ibland känner jag att jag hellre sitter med mobilen än att leka med mina barn. S å h e m s k t. Jag ska införa en mobil station hemma där mobilen ska läggas till det att barnen somnar. Jag ska detoxa mig själv. För fan Emelie, inte okej.

Vad behöver ni bli bättre på? Jag har säkert fler saker jag måste jobba på med dessa är mina största projekt.

Trevlig söndag på er. ❤️ / mvh hon som ska lägga ifrån sig mobilen och både borsta tänderna på barnen och läsa godnatt saga ikväll.

3 svar på ”Saker jag suger på..”

  1. Har också varit dåliga på många av dessa punkter. 🙄😬
    Ett tips på böcker är ”kråke böckerna” en serie böcker med ”fakta”. Tex ”kråke på brandstationen”, kråke åker till doktorn” osv. Min 3åring (4 i november) älskar dom och tycker barnen det är roligt att läsa blir man så illa tvungen. 😅
    Läste nästan aldrig förr men nu har vi bättrat oss. 👏🏼😀👍🏼

    Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie