shoppa hos mammasanningar.se

Säger du det till henne då?

Hej, jag byter också bajsblöjor. Ska vi hänga?

Jag har skrivit tidigare att när jag blev mamma var jag först ut i mitt kompisgäng. Jag är väldigt öppen och social av mig så snabbt lokaliserade jag upp andra mammor. Hej, jag byter också bajsblöjor och får aldrig sova, ska vi hänga? Svårare än så är det inte. Fördelen med mammakompisar är att även om man har bestämt en playdate och man på morgonen ställer in behöver man aldrig bortförklara. Det kan vara tänder, det kan vara en utvecklingsfas, eller att man helt enkelt inte orkar, mammor förstår.

Jag är såååå glad för det nätverk av mammor jag har runt om mig idag. En mamma som jag är glad över att ha i mitt liv är mamma Malin.

Malin är tre år äldre än mig, jag har alltid vetat vem hon är men vi har aldrig känt varandra. Våra killar spelade i samma fotbollslag när vi båda blev gravida, först jag sen Malin tre månader senare. Jag vet inte hur vi började umgås men tror vi pratade lite på fotbollen och sen blev vi inbjudna på midsommar till dem. För det är lite så dom är, är du inte med i gänget tar dem med dig.

Vi började bygga upp en relation och hängde ihop hela våra första mammaledigheter med våra små. Vi lärde oss att vara mamma ihop och vi delade tips och trix om saker som ingen annan vän skulle tycka vara intressant. Att man kan prata så länge om en pysventil eller att man ibland bara behövde prata för att andas ut och få en kram.

Supermom!

Malin brukar kalla sig själv för super mom. Om det är lite provocerande? Kanske. Men vet ni, hon är verkligen det! Jag glömmer aldrig när Malin ringde och berättade för mig att det fanns två bebisar i magen, tvillingar! När tvillingarna var jättesmå drar Malin korsband och ledband i en fotbollsmatch och blir ganska begränsad i att röra sig. Tänk då att vara mammaledig med en 2,5 åring och två små bebisar. Men hon klarar det med bravur och även om hon ibland kan bryta ihop precis som oss alla andra reser hon sig igen. Du är fantastisk mamma Malin! ❤️

Jag skulle vilja skriva om så många av mina mammavänner för alla är dem riktiga supermoms! För ett tag sedan lovade jag mig själv att bli bättre på att ge komplimanger och säga det jag tänker men som ibland inte kommer fram. Tycker du någon är grym, säg det! Tycker du någon har en fin egenskap, säg det! Ser du någon som kämpar på och skulle behöva en klapp på ryggen, gör det!

Vi alla är supermoms på ett sätt och alla gör det vi tror och tänker är bäst för våra barn. Kan vi alla inte bara kallas oss supermoms och verkligen känna att det är just det vi är!

Några midsommar senare, nu är det inte fest och irlänskjulafton utan dans runt stången och det viktigare är vilka blommor man har i kransen. Tänk att i år har vi totalt fem barn som vi kommer fira midsommar med. Så sjukt att man bara skapar massa människor, haha!

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie