shoppa hos mammasanningar.se

Sa du barnkalas?

Det är med skräckblandad förtjusning jag skriver detta inlägg. För er som följer mig på instagram kunde se i story att vi precis skickat ut inbjudningskort till Pennys barnkalas. Hon fyller fyra och har länge velat ha ett kalas för sina kompisar. Jag tycker allt med kalas, jul, midsommar osv är SÅ KUL! Älskar att komma på roliga idéer som gör det där lilla extra. När flickorna fyllt år har vi för släkt och vänner haft frukostkalas. Det är alltid uppskattat och nu ”kan” vi det och vet hur mycket som går åt och vad som behövs. Inför förra årets kalas klickade jag bara upp föregående beställningar på mathem och beställde hem. Så smidigt!

Men nu till alla tips! Och wow vad ni tycker och tänker om barnkalas! Jag förstår att många säger ”det värsta jag gjort” med glimten i ögat. Jag har en bild framför mig att det kommer bli superkul och jag kommer hålla fast vi den! Jag har haft en liten ide om kalaset men tack vara era tips kommer kalaset nu bli så kul! Så många bra tips om bland annat aktiviteter och mat. Här kommer tipsen..

 1. Var utomhus i trädgården för att ljudnivån ska klaras av, träffas i skogen och ha skogskalas. Ha kalas på lekland för att slippa all disk och stök.
 2. Fixa en skattjakt eller börja kalaset med att en tjuv tagit alla godispåsar. Barnen får under kalaset uppdrag eller ledtrådar för att i slutet av kalaset hitta godiset. (Och ta med hem, viktigt tips enligt många 😉 )
 3. Ha en pappersduk och lägg fram pennor, kul ide!
 4. Kalaset ska vara ca två timmar för att alla ska ”orka” tror det syftar lite mycket på barn som föräldrar..
 5. Sen en sak många tipsar om (som jag inte tror jag kommer kunna göra men som jag kanske ångrar sen) HÅLL DET ENKELT!
 6. Låt födelsedagsbarnet bestämma mat. Penny har valt en rätt som jag tycker är ganska tråkig men det är ju hennes dag och maten är tacksam att laga..
 7. Låt barnen dekorera sina egna glassar/muffins med olika toppingar
 8. Många tipsar om att inte styra för mycket utan att låta barnen leka själva. Jag tänker att har man ett gäng 4 åringar hemma måste man styra lite. En liten mix helt enkelt.
 9. Sen fick jag tipset att ha lekar förberedda men kanske inte berätta om dem utan lekar barnen bra så låt dem fortsätta med det.
 10. En tipspromenad med  5-6 enkla frågor om Pippi, Liseberg osv.
 11. Fruktspett, eller all typ av mat på spett verkar poppis!
 12. Ha en ritstation för barn som inte orkar röja hela kalaset (alla är olika)
 13. Vi kommer erbjuda föräldrar att stanna kvar men också att lämna barnen själva. Ett tips många ger är att servera föräldrarna kaffe/kaka. Självklart tycker jag men kanske lätt att glömma.
 14. Låt barnen ha vattenkrig och jaga pappa eller äldre syskon i slutet.
 15. Kolla runt i kompiskretsen, har ni någon som kan bidra med något extra? Någon som kan göra asniktsmålning? Komma utklädd? Låt fantasin flöda.
 16. Planera inte in något annat den helgen mer än en barnfridag eller en dag på spa!

Hoppas det ska vara till någon hjälp!

/Emelie

2 svar på ”Sa du barnkalas?”

 1. Vi hade ett utomhuskalas i lekparken för andra året i rad. Barnen fick paketglass och välja topping själv. Hade en bubbelmaskin men inget annat. Blev ett superfint kalas 🙂 Är en sån himla hype att kalas ska vara enorma, det viktiga är att dom passar barnen som fyller år.

  Svara
 2. Vi hyrde en gympasal när sonen fyllde 6 år, bjöd några kompisar samt sonens avdelning på dagis.
  Jättelyckat Och uppskattat. Kalas på 2 timmar, lite frukt, småkakor och dricka både vatten och saft. Mest frukt och vatten som gick 🙈😂😂.

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie