shoppa hos mammasanningar.se

Nu är jag en sån

Mitt mål är att ta vara på tiden på morgonen!

God morgon,

Jag har precis varit ute med vår lilla hund Freja. Förra veckan bestämde jag mig för att börja ta morgonpromenaden med henne som länge har varit Olivers jävla ansvars område. För att hinna detta innan Oliver kör iväg till jobb behöver jag ställa klockan på 05.40. Mitt mål har varit att komma upp på morgonen och utnyttja tiden. Jag jobbar butikstider och stänger butiken 18 så kvällen består mest av antigen häng i soffan framför en serie eller fotbollsträning.

Drömmen är om barnen sover lite längre och jag hinner göra alla måsten innan dem vaknar. Jag har som sagt bara påbörjat min operation ”göra saker på morgonen” och idag får jag säga att den tog ett stort kliv i rätt riktning. Innan jag gick ut startade jag kaffekokaren och när jag kom tillbaka möttes jag av doften av nybryggt kaffe, ja vägen till mitt hjärta är genom koffein. Hela huset sover fortfarande och jag tar en kaffekopp, tänder lite ljus och slår upp datorn.

Och ja.. precis som ni tänker så hann jag ta denna bilden på min ”perfekta” morgon innan Ellen vaknade.

Det som jag måste jobba på är först och främst att GÅ UPP när klockan ringer. Det blir lättare när jag måste gå upp för att gå ut med Freja. Lite som att jag lurar mig själv att göra något jag vet jag har svårt för. Jag är ingen morgonmänniska i grunden men jag jobbar på det. Just nu är vi inne i ett bra flow under natten och i natt hade vi, håll i er nu INGA uppvak. Är i chock förstås men tänker att någon gång måste Ellen som snart är två år sluta äta på natten. (När slutade era små? )

Hur tidigt jag än går upp rinner tiden iväg på morgonen och vi stressar alltid sista kvarten. ”Mamma är vi sena igen” kan Penny fråga. Mitt nästa mission är att ha kläder framlagda inför varje morgon. Just nu går 30% av min morgon ut på att leta rena kläder till barnen och att para ihop strumpor. Men jag jobbar med en vana i taget.

Denna lilla nyvakna tjej kom och gjorde mig sällskap.
Så nu stänger jag ner datorn och sätter mig i soffan gosar innan vi ska väcka hennes storasyster och dra igång denna dagen.

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie