shoppa hos mammasanningar.se

När tjejerna vinner pengar

För ett tag sedan köpte vi fotbollslotter av en kompis till oss. Tjejerna fick välja vars två och tog sitt val på största allvar.

I veckan fick jag en swish på 1000:- och ja en av lotterna hade vi vunnit på.

Valet av vad vi skulle köpa kom vi fram till ihop. Penny ville först köpa skor (min tjej det) men vi kom fram till (efter lite styrning i samtalet) att ett leksakskök i deras lekrum hade varit roligt.

Igår slutade jag tidigare och hämtade tjejerna tillsammans med Oliver. SÅ mysigt att hämta ihop. Vi körde hem och lämnade av pappsen och sen styrde vi vidare mot ikea.

Ska jag förklara för Penny vilket affär ikea är så säger jag ”det är den man kan göra glass i själv när man trycker på knappen” då vet hon exakt.

När vi är frame och parkerat slår det mig att jag har glömt väska med blöjor.. tänker fan men att det inte behöver hända något.

Vi äter en korv innan vi går in och väljer ut tillbehör och kollar in köket vi ska köpa. Tjejerna provligger alla sänger på barn avdelningen och i matt avdelningen ska det avgöras vilken matta som är mjukast. Detta avgörs då lättast genom att placera huvudet på mattan som ska testas och säga ”aaaaaa så mjuk” Viktigt också att testa de små mattorna med piggar som man har vid dörrar, konstaterades ganska snabbt att dem inte var en vinnare.

När man känner den ljuvliga doften (obs ironi)

Ungefär efter matttestet märker jag en ljuvlig doft från Ellens bölja… nej nej nej men jo. Suck. Jag märkar också att vi glömt en grej uppe vid barnavdelningen som jag trodde Penny hade lagt ner i vagnen. Egentligen ville jag säga till henne att hon har glömt och får gå och hämta så väntar vi men det gör jag såklart inte. Vi hämtar slevarna som vi glömt, Ellen vägrar sitta i vagnen pga bajsblöja jag får trycka ner henne för jag vill inte ha henne springas när vi kommer till kassan. Det finns såklart bara självbekännings kassor öppna och Penny ska ”hjälpa mig” att scanna alla varorna. Lite svettig och efter lite hjälp är vi klara. Dags för glass!

Penny vet att om hon vill handla får hon göra det själv. Hon fick en 5:a och ställde sig i kö. Ni vet sådär en centimeter från det som står framför.. haha. Ellen lyckas övertala mig om att komma loss från vagnen och det första hon gör är att springa till sin syster. När hon gör detta råkar hon snubbla på en tjejs skor som också står i kön. Tjejen ryggar till och beter sig som en råtta sprunigt över hennes fötter. ”OMG mina skor” skriker hon. Där ligger Ellen och har snubblat, jag skulle precis be om ursäkt men vände snabbt till at vilja gå fram och stampa på hennes nya nicke air. Alla behöver absolut inte gilla barn men hon hade inget intresse av att se hur det gick den som sabba hennes vita skor.

I bilen på vägen hem somande Penny och sov för natten. Ellen fick en liten powernap och vaknade när jag bar över henne från bil till sängen. Sen körde hon på hela kvällen. Vi lagade mat ihop, skålade och byggde köket vi hade köp. Så mysigt iblan med egentid med ett av barnen. 

Imorse fixade jag till upp i barnens lekhörna och kallade upp dem för att visa hur fint det hade blivit. Upp kom dem och tyckte det hade blivit jätte fint. Jag hann filma en kort instastory innan Penny säger ”mamma får vi gå ner och kolla tv igen” . Kul man anstränger sig.


Så här såg det ut innan. Kiosken (som är lite deppig & kommer fixas inom kort) är två lack tvbänkar från Ikea och på fram sidan är kartong jag sprayat. Inte tipptopp men det var en snabblösning när deras utomhus kiosk fick stänga för säsongen.

Tada! Jag är sugen på att piffa upp köket också så eventuellt kommer där en köksuppdatering 2.0

1 svar på ”När tjejerna vinner pengar”

  1. Jättefin 👍 duktig du är 😀 jag köpte också lack tvbänk (2st) och satte runt köket som ”köksbänkar”. Det är så kul när man gör något och det blir en hit😀

    Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie