shoppa hos mammasanningar.se

Minisim & vellingeblomman

Vilken söndag det har varit. För min del började den med att få tjata mig till en sovmorgon. Ellen vaknade vid sex men Oliver hade ingen koll på att klockan hade ställts om så han trodde den var sju. Detta tror jag gjorde att han tyckte det kändes okej till att gå upp. Jag är inte den som berättar. Att få sova till halv tio och att få vakna av sig själv är ren lyx.

Söndagens stående aktivitet i vår är minisim på söndagar. Jag har gått på babysim med båda flickorna och om man jämför packningen med vad som skulle med då och hur jag packar nu kan jag börja gråta glädjetårar. Då var det ersättning, blöjor, våtservetter, underlägg att byta på, kräktrasa. Inte nog med det så ska man ha med bilstolen och bära på & resten av hemmet. Nu packar vi handduk, badkläder ungefär. DRÖM.

Jag har en liten fisk med mig in på simskolan. Penny har väldigt bra vattenvana och är så duktig på att lyssna och ta till sig på vad fröken säger. Hon bubblar under vatten, sätter sig på rumpan på botten och ”simmar” och då menar jag att hon tar sig fram utan att ha fötterna på botten. Efter simskolan valde Penny fika i kiosken och som vanligt blev det en kanelbulle.

Jag försöker också vara noga med att berömma henne när hon är duktig och berätta hur stolt jag är. Jag tjuvlyssnade lite på en mamma som pratade med en lite äldre dotter som inte hade lyssnat riktigt på lektionen. ”Jag bryr mig inte om vad dem andra barnen gjorde jag är inte deras mamma” sa hon till sin dotter när dem diskuterade. Jag satt med parabol öron och tänkte ”copy paste” på denna meningen. Den ska jag använda i framtiden när barnen gjort något de inte ska.

Min syster Emma var och kollade på dagens minisim och gjorde tecken till mig att jag var svart under ögonen. Fan då. Tyckte ändå jag tvättat bort sminket innan vi åkte hemifrån. Kul att se ut som en panda runt ögonen i poolen med alla barnen. Jaja, not to my self att tvätta mer ordentligt nästa gång.

Påsk utställning hos Vellingeblomman

Efter simskolan åkte vi tillsammans med Emma och vår mamma, vår lillasyster Lovisa och tjejerna till Vellinge. Vi tänkte hälsa på påskharen och jag tänkte köpa med lite påskpynt hem. Barnen lyckades somna helt fel. Vi fick väcka Ellen när vi skulle åka och Penny höll på att somna på golvet efter simskolan.

Det var första gången för mig på vellingeblomman och jag tyckte där var jätte trevligt. Lite kallt för att gå där ute speciellt när man klätt barnen för att vara inomhus. Men det väldigt mysigt där inne. Vi köpte med oss lite påskris och påskägg hem, barnen fick välja vars en tablettask och alla var nöjda med dagens lilla utflykt. Jag måste bli bättre på att göra dessa små dags trippar. Det finns så himla många ställen att upptäcka och barnen tycker nästan allt är roligt.

Har ni några tips?

Kan verkligen rekommendera er att åka dit. Jättefint uppbyggt med påsk utställning och mysigt café som jag inte han fotografera, För upptagen med två huliganer.

1 svar på ”Minisim & vellingeblomman”

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie