shoppa hos mammasanningar.se

Jag ska slänga den jävla vågen

”Synd man vägde sig i morse, nu är hela dagen förstörd”

Jag vet inte hur jag ska börja.

Igår var en stor dag. Det var en dag då jag fick gå ut med en rolig nyhet och jag var super exalterad när jag slog upp ögonen på morgonen. Jag gick in på toaletten för att morgonkissa. Jag går förbi vågen som står under vasken och redan här börjar jag dividera med mig själv. Medan jag sen tvättar händerna drar jag fram vågen med ena foten, fortfarande inte bestämt mig men jag vet hur det kommer sluta. Som nästan alla andra gånger ställer jag mig på vågen och låter den avgöra dagens humör och dagens mående. Jag mår illa av det men jag ställer mig där ändå.

Jag har insett själv den senaste tiden att mitt beteende inte är normalt. För er som inte vet har jag gjort en viktresa på -15 kg. Jag har fem kilo kvar till min målvikt och har haft det i cirka ett år. Jag har bestämt mig för att jag inte har bråttom att nå min målvikt och jag har aldrig känt någon stress över det.

Jag tror själv att när jag ställer mig på vågen är det för att få kontroll, en kontroll jag ändå inte kommer få. För i nästan 99% av fallen blir jag missnöjd. Jag är inte någon som bantar och har inte gjort det under tiden jag gått ner i vikt. Jag har tänkt över vad jag äter och värderat när det är värt att äta vad. Låter det logiskt? Jag har sakta men säkert fått in nya hälsosamma vanor och jag känner att jag är på rätt spår.

Kan ni förstå att jag på riktigt har tänkt att ”är man smal kan man väl inte vara olycklig” hur sjukt är inte det? Men det är tyvärr sant. Jag la ut en bild igår kväll med en ganska lång text under. Jag skrev och berättade precis som jag gör här. När jag skrivit klart la jag bilden som utkast och la undan mobilen. Vem vill läsa om det här? Jag tog upp telefonen igen och postade inlägget. La undan mobilen igen precis som jag inte vill se hur det tas emot. Nu sitter jag här helt mållös.

Vi kan nog ha världens bästa följare på instagram. Jag har fått så många fina kommentarer och så himla fina DM´s från er där ni skriver att ni känner igen er. En sextio årig dam som berättar att hon känt så som jag skriver hela sitt liv och att man vill inte sitta som sextio åring och se tillbaka på att man har behandlat sig själv så. Det är också meddelande från andra mammor och unga tjejer som skriver att dem känner igen sig. Att den här jävla vågen ställer till det för så himla många.

När barnen ställer sig på vågen..

Mina barn ställer sig ibland på vågen och jag har tänkt att de inte vet vad de gör. Dem tycker bara det är kul att se när siffrorna kommer upp. Men det ÄR inte normalt att se sin mamma väga sig varje morgon. Jag har alltid sagt (och det står jag för fortfarande) att jag gör denna vikt och livsstils resa för mina barn. Jag gör det för att bli en mamma som orkar och för att kunna vara den bästa mamman jag kan vara. Jag vill vara en förebild för mina tjejer när det kommer till mat och träning och hur vi tar hand om oss själva för att må bra. Omvärlden kommer vara tuff nog när dem väl kommer dit.

För att jag ska kunna vara den förebilden jag vill vara för mina tjejer kommer jag nu sluta väga mig. Jag ska slänga vågen och inte låta den påverka mig mer. Jag har såååå mycket mer jag kan lägga min tid och kraft på och det kommer jag göra från och med nu. Mår du inte bra av din våg? Släng den!

Inget är så ärligt som en jämförelsebild. Inga siffror i vågen kan jämföra sig med det.
Smutsig spegel, odammsugat golv och en mammakropp jag ska lära mig att älska!6 svar på ”Jag ska slänga den jävla vågen”

 1. Grym du är ♥️ jag känner igen mig jätte mycket i vad du skriver. Har själv gått ner 31 kg nu med vv. Har ca 3 kg kvar till jag känner mig i mål. Men låter precis som dig det ta sin tid nu. Men jag ställer mig också på vågen varje dag. Men blir smått tokig till slut. En ond cirkel. Men bör göra så att kasta ut den… Hoppas du har en fin dag. Du är super fin som du är och har gjort det jätte bra ♥️ Kram

  Svara
 2. Bra gjort att slänga vågen! Jag har bestämt mig för att endast väga mig en gång om året, för att ha nån sorts uppfattning om min vikt. Håller stenhårt på detta och det får mig att må så mycket bättre än att gå och väga mig hela tiden Hejja dig!

  Svara
 3. Jag beslutade mig i dec.-17 för att aldrig mer stå på vågen för att jag bara mådde dåligt av det. Det är mitt livs bästa beslut någonsin! Så heja dig! Vi behöver ingen våg i vårt liv!

  Svara
 4. Så klokt. Växte upp i en familj med en mamma som vögde sig dagligen. Det hängde med mig i många år och jag har alltid ägt en våg.
  Men någonstans på vägen så blev den oviktigt för att jag helt enkelt inte såg poängen med att veta vad jag väger. Istället funderar jag dagligen på hur jag mår, hur kroppen känns och vad det beror på. Det är en mycket bättre känsla! Nu kan jag göra val som får mig att må bra och få en härlig känsla i kroppen istället för att låta en siffra avgöra hur min kropp mår.
  Så släng vågen!

  Svara
 5. Var med i viktväktarna första gången när jaj var 17 nu är jag 55.Ha varit med viktväktarna ett antal gånger.Har även använt deras program och gått ner alldeles på egen hand, går inte att räkna hur många gånger. Sagt varje gång att nu är det sista gången men icke, har lätt att gå ner i vikt men sen kommer jag till kruxet att hålla mig där. Är jag totalt dumm i huvudet. Nu är jag där igen. Skall börja en ny resa med min vikt o jag säger som jag alltid har sakt nu är det sista gången. Men nu har man mycke bättre verktyg än för 40 år sen, telefonen på gott och ont. Blir peppad utav att läsa dina inlägg.

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie