shoppa hos mammasanningar.se

Hur gick högskoleprovet?

Om det inte blir allt för stor ändring kommer jag komma in!

God morgon!

Det är söndag och jag har haft en alldeles förjävlig natt. Ellen har skrikit konstant och velat ligga riktigt närma och helst på mig. Gick upp och kaffet är slut, det händer inte ofta men idag fick jag gå på plan B – pulverkaffe.

Hur gick det igår då? Jag får väl säga att det gick helt okej. Jag är en sån som blir nervös över att jag skulle komma till fel ställe eller glömt anmälan , tagit fel på tid osv. Men jag kom in rätt och satt som en liten skolflicka på min bänk jag blev tilldelad.

Men att sen fylla i det här provet alltså? Jag var super noga och super försiktig. Jag tyckte först det var svårt att förstå hur man skulle fylla i svaren med det gav med sig efter hand. Jag är också väldigt glad över att jag upptäckte att det var Pennys 4 sista jag skrev ner och inte mina första gången jag skrev personnumret . Den kunde blivit jobbig. Mammahjärnan..

Första provet kändes oförskämt bra! Ni vet när man börjar fundera på att ”om det känns så här bra är där nog många fel” I andra provet som var matte gjorde jag som en av er tipsade om. Jag började med diagram och de andra lösningarna och så gissade jag faktiskt bara på resten. Jag kände redan innan när jag började plugga till provet att matten inte skulle gå in så jag valde att lägga tid på det som jag hade en chans på iallfall.

Vid lunchen mötte jag upp min vän Elin på stan och slängde i mig en kycklingkebab. SÅ gott och jag var så hungrig. Lite lyx i allt också att få sitta på en uteservering med sin bästis och äta utan barn. Man är ju inte dum utan tar chanserna man får.Och jag måste bara fråga… Innan lunch alltså klockan 12.40 hade vi ännu en verbal del. Sista uppgiften var att läsa igenom en engelska text och förstå den. Jag vet inte min hjärna ville inte samarbete, mitt i texten började jag tänka på annat och fick verkligen koncentrera mig för att försöka lösa uppgiften. Någon mer som kände så? Det är inte roliga texter att läsa heller..

Jag fyllde i det egna svarspappret..

Och nästan direkt efter provet kunde man hitta dem rätta svaren på nätet. Jag satt med Oliver när jag kommit hem och gick igenom mitt resultat. Nu stämmer inte det till 100% då jag missade fylla vissa svar i svarspappret. Jag fick 26/80 på mattedelen och 46/80 på den verbala delen. Det resultatet blir 0,65 om man kollar tillbaka och jämför med föregående prov. Det är snittet som avgör hur svårt eller lätt provet varit denna gång och där efter kan mitt resultat bli högre eller lägre. Hur lång tid har det tagit för er innan ni fått resultatet? En månad som det står?

Med resultatet 0,65 kommer jag komma in där jag vill! Jag har också helt okej meritvärde så förhoppningsvis kommer jag in i första urvalet!

En sista sak. Jag vet att man inte frågar vad folk tjänar och så, är det samma med HP poäng? Är det något man inte pratar om? Eller? Jag vet att jag inte fick något höjdarresultat men jag är glad ändå. Mitt mål va över 0,55. Mest bara så jag vet de sociala reglerna och inte gör någon obekväm genom att fråga.

Kram på er och hoppas det gått bra för er andra som också gjorde provet igår.

Penny har inte riktigt förstått vad jag gjorde igår och varför. Igår kväll sa hennes farmor ”mamma har varit jätteduktig och skrivit prov som man gör i skolan” Jaha mamma läste dem en saga för dig, sa hon. Inte lätt att förstå.

3 svar på ”Hur gick högskoleprovet?”

  1. Jag tycker inte att det är konstigt eller oförskämt att fråga, även om man såklart får respektera de som kanske inte vill svara. Jag är nöjd och stolt över mina resultat på HP och har inga problem att svara när folk undrar 🙂

    Svara
  2. Min erfarenhet är att det är bara de som fått riktigt bra på hp, alltså över typ 1,7, som pratar om sitt resultat. Med det sagt tror jag ingen egentligen är obekväm med frågan. Jag har läst juristprogrammet och där krävs det riktigt bra resultat för att komma in. Jag fick 1,0, vilket inte alls räcker för att komma in där, men kom in på betyg istället. Har ingen aning om vem av mina kursare som kom in på betyg/prov och det spelar ju egnetligen ingen roll.

    Svara
  3. Kul att du valde att gå på tipset gällande matte delen. Jag skrev HP provet förra året och fick 0,9. Kom in lätt på Förskollärarprogrammet.

    Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie