shoppa hos mammasanningar.se

Högskoleprovet

Jag behöver få 0,5 eller högre.

God morgon och välkommen fredag!

Imorgon ska jag och många med mig skriva högskoleprovet. Jag har aldrig gjort det innan och har funderat över vissa saker. Ni kanske kan hjälpa mig? Min fösta tanke är vad man ska ha med att äta/dricka i pauserna? Vad har ni haft? Efter halva dagen har man 1 timmes rast går man iväg och äter då eller hur gör man? Är där något annat jag ska tänka på?

Jag har sökt in och vill plugga till förskollärare och där är meritvärdet i snitt 14,5-15. Mina betyg är 14,47 (efter att jag själv har försökt räkna ut det iofs) Kan man få det uträknat på riktigt någonstans? Många frågor känner jag.

Efter Pennys mammaledighet sökte jag in och kom in som reserv. Jag valde då att inte börja plugga eftersom vi ville ha syskon ganska tätt och behövde börja bygga upp en liten buffert på sparandet. Idag kan jag känna lite att jag slängde bort en chans men jag hoppas jag valde rätt.

Jag har för en gångs skull en plan

Jag är en av dem som inte vuxit upp och vetat vad jag vill bli. Jag livet lite med ”det löser sig” Medan jag sakta och säkert kommit mer in i vuxen livet har jag insett att jag kanske får ta tag i min framtid själv. Att ha anmält mig till högskoleprovet och att faktiskt ha pluggat inför det är ett stort steg fram för min personliga utveckling.

Jag ska egentligen inte ta kred för det att ha pluggat. Min tanke var att det får går dom det går. Men så sa en av mina bästa vänner att ”du vill inte sitta där en hel dag och inte ha pluggat” Så jag laddade ner en HP-app och jag skrev ut gamla HP prov som jag tränat på. Matten är det enda jag fasar för men jämfört med att inte förstå något vet jag efter lite Youtube videos nu hur man ska tänka. Tack för dagens teknik. Jag stör mig i videosen när dem säger ”så räknar vi såhär här, det vet vi ju” Man bara va? Nä? Jag har kollat på ”Danne Jaha” och måste säga tack för dina videos!

Men nu har jag äntligen en plan. Går allt som jag vill kan jag säga upp mig och börja plugga den andre september när terminen drar igång. Jag kommer ha det mycket friare och kunna ha barnen hemma mer. Ni kan väl tänka på mig imorgon mellan 08.30-16.30? Vill att ni håller tummarna hela tiden också helst.

Kram på er och ha en fin helg!

Skulle precis lägga upp detta blogg inlägg men så kom Ellen med en bajsblöja i handen. Bara att ställa ner kaffekoppen, in i duschen och försöka se om soffan är skadad. Livet ändå.

5 svar på ”Högskoleprovet”

 1. Ja, när det är ett längre uppehåll mitt på dagen får man passa på att äta lunch. En gång åkte jag till närmaste snabbmatställe och en annan gång åkte jag hem och åt mat. Ta även med dig lite snacks så du håller dig pigg hela dagen 🙂

  Jag failade totalt första gången jag skrev HP-provet, men tredje gången lyckades jag få 1,65.

  Stort lycka till!!

  Svara
 2. Jag gjorde högskoleprovet och fick jättedåligt resultat😆😭. Fick höra att så länge du gör provet så har du större schans att komma in, fast resultaten är dåliga.
  Jag hade 16,2 meritvärdet och kom in på Stockholms universitetet förskollärareprogrammet, så nu pluggar jag första terminen där.
  Ta med bra med mellanmål, kaffe om du dricker annars finns det att köpa, man har väldigt många och långa raster. På lunchen gick jag iväg och åt lunch. Lycka till med provet

  Svara
  • Ja hon som var provledare i mitt klassrum sa att första gången är nästan bara för att prova på ;D Tack för tipset! 🙂

   Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie