shoppa hos mammasanningar.se

Har du problem med din sköldkörtel?

Ni är så fina.

Jag la ut en video på instastory imorse där jag berättade att jag skulle på ett läkarbesök som jag skjutit på en längre tid. Efter det la jag ut en bild där jag var lite ledsen. Jag tänkte egentligen spela in en video till men fick ett litet känslomässit bryt och det råkade bli en bild istället. Hade jag vetat att ni var så många som skulle skriva till mig hade jag tänkt mig för och kanske inte publicerat den. Ska försöka hinna svara er alla!

Vad mitt problem är? Att jag är kissnödig HELA tiden. Jag har riktiga problem och det börjar bli psykiskt jobbigt för mig. Ni som varit gravida vet hur det är när man letar upp toaletten på alla ställen man besöker. Att man går upp och kissar 2-3 gånger per natt och där kommer bara några droppar men det känns som man skulle kunna fylla en span med kiss. Så har jag det fortfarande och då är det snart 20 månader sedan jag var gravid.

Jag har skjutit på det eftersom jag inte vetat var jag ska vända mig och det är inget akut. Men så en dag vaknade jag upp och tog tag i att boka tid. För ett halv år sedan började jag ringa runt till vårdcentral sen till mödravården och till sist till en privat gynklinik som jag blev rekommenderad.

När jag kliver in på läkarens rum och sätter mig ner säger hon direkt ”har du problem med din sköldkörtel? ” Jag som knappt vet vad det är måste sett helt förvirrad ut. Nej, eller inte vad jag vet. Sen fortsätter hon med att förklara att jag ser svullen ut på halsen och hon undersöker och känner på den. ”Jo, där är något som inte står rätt till du är väldigt svullen har ingen sagt det till dig” säger hon.

Eftersom detta är en privat klinik så väljer läkaren att ta blodprov och skicka på analys. När jag får svar ska hon skicka remiss till min vårdcentral. Enligt henne är där inte en tvekan OM utan vilken typ av problem jag har. Om det är så att sköldskörtlen överproducerar eller underproducerar.

Det är mycket som skulle falla på plats om det visar sig vara sköldskörtlen. Jag behöver inte dra allt här men jag har haft ont i kroppen den senaste tiden på ett sett jag inte kan förklara. Jag har börjat fundera på om jag är för gammal för att spela fotboll eftersom jag har ont i kroppen efter varje träning/match. Mitt hår har jag inte direkt tappat men det har knäckts av. Sen har vi den här biten med tröttheten. Men allvar, hur kan man som småbarns mamma veta vad man är trött av? Haha, trött är min livsstil de senaste åren.

Läkaren ska återkomma med svar senast måndag trodde hon. Vad jag förstått är det inget farligt men jag kan inte låta bli att tänka att det kanske kan vara något annat. Jag ska försöka att inte tänka på det..

Vi gjorde en gyn undersökning också och kollade urinblåsan. Jag har en överaktiv blåsa som är van att kissa mycket och reagerar på minsta lilla som ”fylls på” . En vanlig blåsa ska klara 3 dl urin men min blåsa signalerar hjärnan efter bara någon centiliter. Jag fick tabletter att ta som ska göra att blåsan slappnar av och inte är lika aktiv. Känns skönt att ha och att jag kan ta dem vid de tillfällen det behövs.

Tack igen för er omtanke idag. Kram!

Ser jag svullen ut här?
Eller här?
Här då?
Det här med att ta bilder på sin hals för att se om den ser svullen ut. Såklart känns den svullen nu, haha.
Hur kan jag som är världens hypokondriker inte ha reagerat på detta? Nåja provsvaren kommer om några dagar så vi tar det där ifrån.

2 svar på ”Har du problem med din sköldkörtel?”

 1. Fina du!
  Jag har underproduktion i min sköldkörtel och tar prover var tredje eller sjätte månad.
  Det du beskriver är precis det som händer när sköldkörteln inte fungerar som den bör.
  Nu medicinerar jag men vi får inte rätt på mina värden än.
  Du verkar ha kommit till en mycket kompetent läkare! Hoppas du snart får svar så du kan få den hjälp du behöver.

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie