shoppa hos mammasanningar.se

En sak som gör mig så sjukt provocerad!

Det finns inget som är så provocerande för mig som när jag ser att personer som inte har rätt till det har ställt sig på familjeparkeringen.

Detta får mig att vilja ringa polisen, hänga ut registreringsnumret på facebook eller gå fram och skrapa bilen.

Jag är inte den personen som kan vara tyst heller. EN , läs en av gångerna när jag sa till lät det så här:

Det ställer sig alltså ett äldre par på familjeparkeringen längst fram närmst ingången. En mamma som strax efter kör förbi får ställa sig på vanlig parkering och jag ser hur hon kämpar med att försöka få ut babyskyddet och samtidigt inte slå upp dörren på bilen bredvid. Paret som valt att ställa sig på den breda familjeparkeringen hoppar ur bilden mitt emot mig och här börjar det..

Jag: Där står ni bra trodde det var en familjeparkering här, många barn i er bil ser jag.

Gubben: Vadådå varför ska ni få ha dem bästa parkeringen? Och ni men unga friska ben orkar ju gå längre

Jag: (samtidigt som jag sätter fast barnen och lastar av kundvagnen) : Det handlar inte om att det är nära utan att det är större utrymme för oss med barn att lasta in i bilen.

Tanten: Men alla andra ställer sig där

Jag: Så om alla andra gör något måste ni också det? Sen handlar det inte om att det är en ”mindre bit att gå” utan att vi inte ska behöva gå med barn över hela parkeringen.

Gubben: Men håll koll på era jävla ungar istället då

Jag: *KOKAR* och hoppar in i bilen.

Kan tillägga att jag tog en bild på deras registreringsplåt , la ut det på facebook med ungefär samma text som denna och skev något i stil med ”är detta någons farföräldrar/föräldrar hoppas jag ni skäms. När jag kom hem tog jag mitt förnuft till fånga och raderade allt. Jag blir arg på mig själv över att jag blir så arg men hur jävla svårt kan det vara?

Vi unga får alltid höra att vi inte har någon respekt för äldre och att det var bättre för. Undra varför..

Och till er som inte vet bättre och ställer er på familjeparkering bara för det är närmre ingången. Tänk en gång till. Jag blir arg nu bara jag skriver om det.

Jag blir precis lika arg på firmabilar och arbetare som bara ”snabbt ska in och handla lunch” och ställer sig där, eller när några av mina vänner berättar att dem gör det. VARFÖR?!?!

Om någon större butik med familjeparkeringar vill anställa en parkeringsvakt ställer jag gärna upp.

Kan tänka mig också att göra en typ kallafakta dokumentär och intervjua personer som ställer sig där och fråga varför de tycker dom förtjänar det mer än dem som platserna är avsedda för.

Tack för mig. 


S

9 svar på ”En sak som gör mig så sjukt provocerad!”

 1. Åh känner exakt likadant! Folk verkar tro att det handlar om att man är lat och inte orkar gå. Men att försöka få ut ett babyskydd ur en vanlig parkering med bilar runt om är fan nästan helt omöjligt. Blir också så irriterad!!

  Svara
 2. Håller så med dig, jag blir lika irriterad varje gång! Man borde få ett speciellt tillstånd på BB/BVC (som varar i typ 5 år) så att alla andra får böter om de står där utan tillstånd. Precis som på handikapplatserna..

  Svara
 3. Jag håller fullständigt med dig. Har också stått och haft stora diskussioner med gamlingar som gör mig så provocerad. Fick en gång sätta mitt babyskydd för att backa ut min bil för att sen kunna sätta in de i bilen, just för att familjeparkeringen var full och att bilarna på vardera sida min bil parkerat för nära. Hur sjukt är inte de!? Med tårar i ögonen och hur detta ska gå. Lyckligtvis gick de vägen.
  Är gärna med på kalla fakta om detta 😂

  Svara
 4. … För att inte glömma alla de som parkerar på p-platser avsedda för funktionshindrade. DET får mig att KOKA ännu mer!😡 Ta gärna över deras funktionshinder också ditt as kan jag tänka när jag ser sånt. Lathet är bannemig inget funktionshinder!

  Svara
 5. Hej jag kan förstå din reaktion men det kan finnas två sidor på myntet. Jag respekterar platserna för er med barn vilket innebär att jag med en funktionsnedsättning som är ovanlig och muskulär. Vilket innebär att jag kan vara mkt svag och faktiskt inte klarar att gå över hela parkeringen utan att bli helt slut vissa gånger värre än andra . Jag faller inte inom ramen för godkänt handikapptillstånd har sökt tre år i rad med nekande svar. Vården kan nästan inget om mitt syndrom så hjälpmedel får jag hitta på själv. Jag behöver också öppna dörrarna helt för att få i och ur mig, matkassar o ibland kryckor. Jag får ställa mig långt bort för att möjliggöra detta för mig o blir ibland när det är extra jobbigt ledsen när jag ser dessa tomma platser eller unga pigga människor nära ingången som jag så väl behöver. Det är inte olagligt att ställa sig på familjeparkering men jag gör inte det för jag orkar inte få skäll och försvara mig. Jag förstår att familjer behöver breda parkeringar men jag behöver också det och många med mig. Kanske centrum / affärsägare bör göra alla platser bredare så det inte behövs något tjafs mellan allas behov. Jag har inte valt min situation men försöker anpassa mig. Rätt som det är så viker sig benen på mig o jag ligger där på marken bland bilar o kundvagnar o försöker ta mig upp. Men fortfarande så respekterar jag er med barn o tar inte er plats. Bara mina tankar o jag är inte ute efter att man ska tycka synd om mig men det finns två sidor på myntet o många med behov av breda o platser nära ingången. Önskar dig en skön helg!

  Svara
 6. Hej! Bra inlägg måste jag säga! Jag med friska ben har själv skrivit till vår Ica maxi i närområdet. Min första fråga var ”varför ska familjeparkeringen vara närmst ingången” Mitt förslag på förbättring och min vision om framtiden hade varit – Placera familjeparkering på dem fyra platser som är precis intill vagnhusen, det ger mig möjlighet att ta en vagn och direkt placera mina barn i den så jag kan frakta dem med all säkerhet fram till ingången. Med parkeringar vid husen till vagnarna hade vi föräldrar kunnat sätta våra barn i bilen utan att sen behövas springa över halva parkeringen för att lämna vagnen, eller då springa över parkeringen med ett barn i handen och kånkandes på ett babyskydd. Och tro mig ”jag hade mer än gärna haft parkeringen längst i från dörren om jag bara kunnat se till att våra barn är säkra och ja mina ben är friska nog till de ” Med hopp om framtiden <3

  Svara
 7. Familjeparkeringar är ett hyfsat modernt påfund. Undrar hur alla mammor och pappor har klarat sig tidigare? Har själv två tonåringar. Tro det eller ej men vi har överlevt småbarnsåren utan familjeparkering…både jag och barnen!
  Vilket I-landsproblem😂

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie