shoppa hos mammasanningar.se

En kärleksbomb

Min moster skickade ett mejl till mig och berätta att hon har nominerar mig till årets ”stora mamma priset” i nomineringen skrev hon så här:

Hej!

Jag skulle vilja nominera Emelie Möller till ”Stora Mamma-priset 2019” eftersom hon är en så stor inspirationskälla till alla ”vanliga” mammor i vårt avlånga land! 

Emelie är mamma till två underbara tjejer; Penny 3,5 år och Ellen 1,5 år. 

När Emelie blev mamma för första gången för drygt 3,5 år sedan, kände hon sig osäker i sin nya roll och letade efter likasinnade att dela sin vardag och sina frågor med. När det gällde sociala medier, visades det upp en sida av ”mammalivet” som hon inte riktigt kände igen eller kunde leva upp till. Ingen nämnde något om hur kroppen tagit stryk av graviditeten, sömnlösa nätter eller känslan av otillräcklighet. Nej, det som förmedlades var istället foto med glada barn och perfekta mammor från topp till tå! Detta ville Emelie ändra på genom att dela med sig av sitt liv till andra – utan filter. 

Efter barn nr. 2 bestämde hon sig för att försöka hitta en balans i familjelivet med god, nyttig mat kombinerat med träning och god hälsa – en ny, hälsosam livsstil, helt enkelt. Emelies sambo, Oliver var positiv till att hänga på och var beredd att stötta och pusha vid behov.

Med på resan följde även Emelies syster Emma. Dessa två skapade ett Instagramkonto;halsosystrarna som idag har 11,6K följare!! Där inspirerar de sina följare kring bl.a. nyttig kost samt träning och god hälsa. 

Varför lyfter jag då detta?! Jo, för att Emelie bjuder på sig själv som mamma på detta Instagramkonto och är otroligt transparent. Där får vi veta hur det är att vara mamma på riktigt – den äkta, oretuscherade versionen och hon gör det med ett stort hjärta! 

Vi får bl.a. ta del av foto på hennes mage med bristningar efter graviditeten som hon egentligen skäms över men jobbar med att försöka acceptera. Hon lägger ut filmer där hon försöker träna hemma i vardagsrummet men där barnen klättrar på henne när hon försöker göra situps och armhävningar. Vi får uppleva hur det är att laga mat tillsammans med en 3,5-åring och en 1,5-årig liten klätterapa! Emelie beskriver även kaoset på morgonen när de alla ska iväg och då barnen sätter sig på tvären… Det är tydligt att hon älskar sina barn över allt annat i världen även om de ibland kan driva henne till vansinne. Det är suck och stön, glädje och sorg, frustration och skratt om vartannat. 

Genom att bjuda på sig själv och sitt vardagsliv, sätter hon oss ”mammor på kartan” och de flesta kan identifiera sig med den bild hon förmedlar. Ingen är perfekt – men vi gör så gott vi kan!

Emelie visar att det mesta är möjligt även om man har barn. Hon tror på barnen – att de vill och kan samt är fullt kompetenta. Istället för att begränsa sig som mamma,  låter hon barnen vara med! Penny & Ellen är med och städar, lagar mat, bakar, handlar, tränar, diskar, dukar mm. Visst blir det tokigt ibland och tar lite längre tid – men de lär sig otroligt mycket samtidigt som de alla är tillsammans. 

Tack Emelie, för att du är dig själv och delar med dig av ditt liv utan filter – vi mammor behöver dig! Du är väl värd detta pris! 

Hur fint är inte detta 😭?

Så skickar hon detta till mig när jag står på jobb. Står man här och hulkar och bölar på lunchen.. 😭 Detta går rakt in i hjärtat på mig och ger mig så energi och självförtroende! Jag tycker ni alla ska mejla: storamammapriset@expressen.se och nominera en mamma ni tycker förtjänar och kanske har inspirerar lite extra. ❤️

2 svar på ”En kärleksbomb”

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie