shoppa hos mammasanningar.se

10 Punkter man går igenom med ett magsjukt barn

10 punkter om när ens barn blir magsjukt 

1. Första tanken är alltid ”oj, hon kanske har ätit något” och sen när man inser att det inte är fallet tänker man bara ”FAN”

2. Nästa fundering är hur mycket som har fått plats i den lilla magen.. 

3. Att se när någon kräks är topp tre värsta saker jag vet. Men att då behöva ta hand om det och att behöva sitta bredvid och klappa och ge beröm till en liten människa som själv sitter och gråter är så jobbigt. Jag försöker att sitta lite bakom för att inte visa hur jag själv håller på att hulka. Ibland är det nära att jag själv också kräks.

4. Att fungera ut var man ska göra av kräket. Vasken? Soporna? Spola ner i toaletten?

5. Nästa steg är att fundera ut om man vågar ge lite vatten eller någon mat. Kommer det komma upp direkt eller får hon behålla något. Vatten är ju viktigt men är det nödvändigt att ge mat som bara kommer upp igen?

6. Hur ser det ut i städskubben? Hur mycket klorin har jag hemma och hur många maskiner tvätt behöver jag köra..

7. Jag funderar också hur mina reflexer tränats upp till att reagera redan innan hon kräks. Och hur sjukt snabb man är på att langa fram en spann.

8. Känslan när ett av barnen varit kräkfri i 36 timmar och nästa barn börjar kräkas. Kul… Man såg liksom mållinjen. 

9. Man ser dokumentärer om folk som klättrar för omöjliga berg utan sele, eller hur navy seal soldater tränas och bryts ner. Detta är INGET gentemot att själv vara magsjuk när barnen blivit friska. Detta kan bryta ner vem som helst.

10. Det värsta är när sambon börjar bli dålig samtidigt som mig. Att vara två sjuka föräldrar med friska barn är hemsk. Och med vetskapen om att hur kass jag än är kommer min älskade sambo alltid vara lite mer sjuk än mig.

Denna lilla stackare har varvat feber med öroninflammation och magsjuka sen i vintras..

2 svar på ”10 Punkter man går igenom med ett magsjukt barn”

  1. Hahaha, så himla sann lista. Gick igenom första magsjukan i helgen och vi bockade av nästan alla punkter på den listan. Speciellt sista, maken tyckte jag blev fräsch så fort trots att jag kräktes efter han…mm, men nån ska se efter barnen 😉

    Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Emelie