shoppa hos mammasanningar.se

Uteservering, dålig sömn och semesterplaner

Alltså 16 grader varmt idag! Det är så fantastiskt att jag nästan blir tårögd. Jag har verkligen längtat efter värme.

Louie sov ute i vagnen i två timmar på förmiddagen så jag passade på att dricka kaffe och sola fram lite fräknar. Sen slet jag bort åkpåsen ur vagnen och tänker inte ta fram den igen fören det blir höst. Om inte aprilvädret bjuder på minusgrader igen efter påsk, vilket inte skulle vara helt omöjligt.

Jag tog med mig barnet ner på stan för en uteserverings-lunch med min lillasyster. Trots att vi fick vänta en evighet på maten och att solen tydligen inte lös på just denna uteservering så var det så mysigt!

Louie har sovit riktigt kasst en period nu vilket tär på oss alla. Att vakna gång på gång hela nätterna är så jävla drygt och att aldrig känna sig riktigt utvilad gör mig så himla stressad. Louie hamnar i en ond cirkel också där dålig nattsömn kräver mer sömn på dagen och hur jag än planerar sovtiderna så verkar det inte fungera.

Är detta vanligt hos bebisar på sju månader? Är det en fas? Kan jag göra något för att få honom att sova bättre? Sitter ni på några tips så tar vi tacksamt emot dom!

Även tips på hur man som mamma inte blir ett galet monster utan sömn tas tacksamt emot.

Så är det snart semester också. Semester och sommarlov. Vi har lovat barnen att åka iväg någonstans den här sommaren då vi bara var hemma förra sommaren pga. jag var så jävla gravid och orkade ingenting.

I år är vi alltså två vuxna och fyra barn i åldrarna 0, 7, 10 och 18

HUR GÖR VI ALLA NÖJDA? VART ÅKER VI?!

Det känns som att vi redan tagit oss vatten över huvudet innan vi ens har påbörjat planeringen. En all inclusive med bamseklubb, vattenland och fritt wifi känns väldigt lockande.

Så här spenderades semestern förra året. Gravid i åttonde månaden och tröttast i stan. Jag åt sjukt många isglassar i den där poolen också.

4 svar på ”Uteservering, dålig sömn och semesterplaner”

 1. Kolla rullavagn.se där har du ett sömnschema där du fyller i ålder och uppvakningstid så får du ett schema över hur barnet bör sova under dagen. Sover han dåligt under natten kan du ju låta honom sova längre perioder också men det är en bra bas tycker jag 🙂

  Svara
 2. Stanna i nuet. Om man funderar på det som ”måste” / ”borde” vara gjort, så stressar du både dig själv och ditt barn.
  Skit i vad andra tycker. Var i nuet med ditt barn – dagen idag kommer aldrig tillbaka.
  Lev ditt barns rytm, barn tvingas allt för tidigt in i duktiga vuxenvärlden.
  Jag har 4 barn. De tre äldsta klockade jag och gjorde allt för att vara duktig mamma, ha fint hemma, maten på bordet i rätt tid osv…de 3 är beroende av tid och klocka idag. Min yngsta kom 10 år efter den tredje. Jag gjorde tvärtom. Såg livet genom hennes ögon, gick 1 timme tidigare hemifrån till förskolan så vi hann titta på myror, gunga lite och bara ta det lugnt (10 minuter tog vägen i mitt tempo) Tog god tid att lämna/hämta på förskolan, så hon kände sig trygg hela tiden. Vi gjorde saker HON ville, inte det jag ville. Hon är den mest jordnära av mina barn, stressar ytterst sällan över saker. Tar studenten i juni och är helt lugn i allt (bal, klänning, blommor, mat, studetdag, osv). Hon återvänder ofta till saker vi upplevt tillsammans och säger: du var DÄR mamma. Ingen mobil, inga störningar utifrån.
  Din närvaro i stunden avgör allt

  Svara

Lämna en kommentar

Fler inlägg av Evelina