shoppa hos mammasanningar.se

Hur man än vrider så har man ändan där bak.

Hur hinner man med två barn, utan att känna sig som en dålig mamma? Hur gör ni andra fantastiska föräldrar?

Sitter här och känner en sån där mammaskuld igen. Då femåringen inte vill gå till dagmamman för han vet att jag och lillasyster är hemma. Som han själv uttryckte det, lite uppgivet och ledsamt “ja men om jag går till dagmamman, då kommer ni ju ha tråkigt utan mig. Då kommer ni va ensamma”. Älskade unge, ibland har de så vuxna tankar.

Eftersom Livia inte kan sova så bra ensam pga hennes reflux, så har jag inte kunnat va så mycket med Liam när hon sover. Då får han oftast titta på tv en stund eller spela dator. Sen när Livia är vaken så gör vi något tillsammans. Men ändå kommer det dåliga samvetet att en inte hinner med. Hon har behövt så extremt mycket uppmärksamhet också, så då får det barnet som är lite mer självständigt klara sig själv en stund. Och det är då det dåliga samvetet kommer.

Ensamtid

Vi försöker varje dag ta ensamtid med honom, minst 20 minuter med någon av oss. Då vi märkte att han verkligen behövde det. Nu är inte Livia supersjuk tack och lov, men hennes tysta reflux är tufft och det har tagit hårt på oss. Med extremt dålig sömn och liten ork så är man ständigt irriterad. Vi gör allt för att barnen ska ha det bra och det vet jag, men ändå när datorn eller Tv:n ersätter mig lite för länge, så får jag så dåligt samvete. Hur hinner man med allt utan att känna sig dålig? Hur gör ni?

“De är känsliga och väldigt intelligenta”

Jag älskar att ha två barn och jag är så tacksam för mina barn. Vi älskar dom över allt annat, men det är tufft många gånger. Jag minns att jag läste en text för att tag sen, där det handlade om att barnets beteende kan ofta bero på vad du som förälder utstrålar. Visst kan det stämma tänker jag? Barn märker mer än man tror, de är känsliga och väldigt intelligenta. Nu ska man inte ha dåligt samvete för att man har dåliga dagar eller om man inte mår bra.

Det jag menar är mer att om jag hela tiden tror att jag är en dålig mamma så kommer det kanske spegla av sig på barnen? Jag ska nog försöka vända mina negativa tankar, när jag känner att jag inte räcker till. För jag gör så gott jag kan, trots att han suttit lite för länge framför Tv:n. Han har det ändå väldigt bra och han har två föräldrar som älskar honom över allt. Och även om jag vet allt detta, så vill jag hela tiden göra ännu bättre och ännu mer för barnen. Så hur jag än vrider har jag ändan där bak.

Det enkla i vardagen

Men så igår hade vi en spontankväll i det fina vädret, med delar av min familj. Vi grillade hamburgare och korv. Barnen lekte och de hade så kul. Det behövs liksom inte så mycket för att de ska va lyckliga. Det enkla i vardagen är oftast det som de blir lyckligast av. Att få va med och laga mat, baka, eller bara rensa hemma. Ja texten blev kanske lite rörig nu och det är så min hjärna fungerar med alla tankar. Men slutsumman är nog att trots det dåliga samvetet så vet jag att mina barn har det bra. Men att ha dåligt samvete kanske är en del av föräldrargrejen?

Så avslutade vi kvällen och börjar påsken med en förkyld Snart 10 månadersunge. Som samtidigt får tänder.

Glad påsk på er!

Lämna en kommentar

Fler inlägg av En Förälders Bekännelser