shoppa hos mammasanningar.se

Arg över chili con carne

Idag när jag hämtade Julian på skolan så möts jag av en jätteglad kille ridandes på en äldre flickas rygg. Oh yes!! Han är på ett superbra humör idag! Underbart! Julians fröken berättar att det har gått jättebra för honom i skolan idag. Han hade fått jobba med specialpedagogen och han hade klarat en lång stund med henne idag. Då blev mammahjärtat riktigt stolt!

“Vad ska vi äta idag?”

Julian frågar på hemvägen om vad vi ska äta till middag. Jag svarar att jag vet inte, har inte tänkt så långt än. Frågar vad han skulle vilja äta som innehåller köttfärs (har köttfärs hemma i kylen). “Jag vill äta chili con carne!” Såklart vill han äta chili con carne bara för att vi inte har några bönor alls hemma.

Så typiskt! Jag tänker inte åka till affären 8 km bort för lite bönor… Svarar honom att vi har inga bönor men att vi skulle kunna äta det utan bönor om han vill. Då blir det världens liv över att vi inte har vita bönor hemma. För det är ju inte chili con carne utan bönor, och han har ju en viss poäng med det. Han blir så sur/arg på mig! Försöker att komma på andra rätter som kan vara en bra idé, men ingenting duger. Han är sur/arg tills vi kommer hem. Jag gör i ordning lite mellanmål till honom och först då blir han på bra humör igen.

“För att se på det positivt”

Grabben med humör är min lilla lilla Julian. Sedan dess har han varit på bra humör, tack och lov. Det är tur att han inte är en sådan person som är långsint, för att se på det positivt! Det hade jag inte fixat, då jag är typ likadan som honom i humöret. Att när jag blir arg så blir jag arg och sedan är det över lika fort som det kom.

Älskar dig till månen och tillbaka, min kära lilla Julian!

Kram

Lämna en kommentar

Fler inlägg av En Förälders Bekännelser